Wijk in beeld

Wil je weten welke type woningen OFW per wijk heeft? We hebben ze per dorp in beeld gebracht. 

Het dorp Dronten

Dronten is het grootste dorp van de gemeente en heeft het voorzieningenniveau van een stad. Het centrum beschikt over een bioscoop, theater, bibliotheek, gezondheidscentrum, winkels en tal van openbare ruimtes. Ook zijn er veel sportfaciliteiten, zoals een overdekt zwembad, sporthallen en een golfterrein.

Het centrum wordt omringd door de voor Dronten zo karakteristieke groene woonwijken. De wijken zijn ruim opgezet en hebben veel speelmogelijkheden. Aan de rand van het dorp ligt het Wisentbos.

Bekijk hier het wijkoverzicht van Dronten.

Het dorp Biddinghuizen

Op fietsafstand van het Veluwemeer ligt het dorp Biddinghuizen. Het is een relatief kleine woonkern. Maar alle belangrijke voorzieningen zijn er te vinden, zoals: winkels, de wijkpost, een gezondheidscentrum, een dorpshuis en een educatief centrum met een bibliotheek, kinderopvang en basisscholen. Ook heeft het dorp een openlucht zwembad en een ijsbaan. De omliggende plaatsen zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer. 

Bekijk hier het wijkoverzicht van Biddinghuizen.

Het dorp Swifterbant

Swifterbant ligt in het noordwestelijke deel van de gemeente Dronten. In het centrum is een winkelcentrum, bibliotheek, een wijkpost en een gezondheidscentrum. Verder zijn er drie basisscholen, sportverenigingen, een ijsbaan, een dorpshuis, openlucht zwembad, hertenkamp en een dorpsbos. Dichtbij is het Ketelbos en Ketelmeer.

Bekijk hier het wijkoverzicht van Swifterbant.